Rapoo- It solutions & Corporate template

אתר הנצחה לתושבי הישוב .
יהי זיכרם ברוך...

דף הנצחה למושקט יורם ז"ל
(08/11/1926 - 06/06/1967)     (  -  )

קורות חייו                        

יורם נולד להוריו דבורה ולודוויג, בוורשה ב-8.11.1927. אח תאום לאלק. הוא החל את לימודיו בוורשה בגיל 6. בבואו לארץ עם משפחתו ביוני 1934 לא ידע אף מילה עברית. תוך חודשיים למד את השפה ונכנס לכתה ב' בביה"ס תל נורדוי בתל אביב. היה תלמיד מצטיין, וחברותי מאד. בגיל 9 הצטרף לתנועת "המחנות העולים" ובגיל 14 עברה משפחתו לשכונת בורוכוב ויורם נכנס לתנועת "הנוער העובד". בגיל 16 החל להדריך נוער במקביל ללימודיו בגימנסיה אהל שם ברמת גן. לאחר שקבל את תעודת הבגרות התגייס לפלמ"ח עבר לשדות ים, למרות שהציעו לו שימשיך ללמוד. לטענתו היו בארץ מספיק משכילים.

מחלקת הפלמ"ח בשדות ים היתה אחת המחלקות הראשונות שנקראה "הכשרה מגויסת", זאת אומרת נוסף לתקן הפלמ"ח שמרה מחלקה זו על צביונה החברתי במגמה להמשיך את חייה בעתיד בקבוץ. באותן שנים היה עיקר מאבקו של היישוב היהודי בארץ נתון לעלייה שהוגבלה ע"י ממשלת המנדט. יורם השתתף במסגרת המחלקה בפלוגה י' (פלי"ם), בהעברת נשק בלילות בין שדות ים לגבעת חיים, בפיצוץ הרדאר בגבעת אולגה ובהורדת מעפילים. בנוסף לכך השקיע יורם את מרצו ויכולותיו באירגון חברתי ותרבותי של ההכשרה. כתב פיזמונים והיה מוביל באירועים תרבותיים.

בפעילות התרבותית המשיך גם כאשר ההכשרה עברה לשפיים.

עם השחרור מהפלמ"ח עברה ההכשרה כפלוגת עבודה לקריית חיים, הם קבלו עבודות חוץ קשות ויורם למרות שלא היה גברתן קבל על עצמו עבודת סבלות בנמל חיפה מבלי לוותר על המוראל ועל פעילות תרבותית.

כאשר פרצה מלחמת השחרור, התבקשה הקבוצה להשאר בקריית חיים ורק חלק גויסו כ"אחוזים" יורם היה ב"אחוזים" והשתתף בקרבות בסביבות חיפה, בשחרור הגליל המערבי ועכו. מהקרבות הקשים שהשתתף בהם, הקרב במשמר הירדן וזה שברמות נפתלי.

עוד בתוך המלחמה עברה הקבוצה לכפר הכבוש "טנטורה" להקמת קבוץ חדש. התנאים היו קשים מאד, יורם הצטיין באופטימיות וברוח טובה. כמו אחרים הוא החל להקים את משפחתו נשא את דרורה לאישה ויחד איתה הדריך ולימד את חברת הנוער הראשונה בקבוץ. מאוחר יותר נולדו הילדים, תמי אמיר ונועה.

לאורך כל הדרך היה פעיל בבית בתפקידים רבים.מרכז חברה, ועדת תרבות, הוצאת עלון מזכירות פנים. את פעילותו שילב בעבודה עם חברות הנוער השונות שהיו בקבוץ וכן עסק באירגון גרעיני נוער פרטיים לנחשולים.

ב1952-53 גויס למזכירות הקבוץ המאוחד לועדת הנוער ושם הקים את חטיבת חברות הנוער של הקבוץ המאוחד. גם כשחזר הביתה המשיך לארגן ולהשתתף בכל מחנות ה"חטיבה". והיה רוח חיה מלאת רעיונות, חידושים וגם שמירה על מסורת.

בשנת הלימודים 1961-2 התבקש להדריך בשפיה ושהה שם שנה עם משפחתו.

רוחו היוצרת של יורם הובילה אותו לתחומי אומנות שונים בהם עסק בנוסף לעבודתו. פיסול, שירה, רשימות, פיליטונים. בתקופה האחרונה נמשך לבימוי והחל להכין את חג המחזור של הכתה הראשונה, "אלמוג".

יורם השתתף במלחמת סיני ונקרא למילואים גם במלחמת ששת הימים. הוא נהרג במחנה עמוס כתוצאה מהתרסקות מטוס שנפל בתוך המחנה.

הוא השאיר אלמנה ושלושה ילדים.

בעזבונו היו פסלים, ציורים, שירים רוכזו לספר.

על שמו הוקם בית יורם, ששימש בעבר חדר עיון ובו הוצבו חלק מן הפסלים.





הוסף

""
יורם מושקט


< חזרה לאתר הנצחה
nahsholim abc
ab מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות